Çocukların spor yaparken eğlenmesini sağlamak için harika bir spor var: Paten!
Paten sürmek, denge kurmayı gerektirdiğinden zor gibi görünse de 3-8 yaş aralığındaki çocukların hızlı öğrenmesi sayesinde birkaç gün içerisinde öğrenilecek bir spordur. Burada en dikkat edilmesi gereken şey doğru paten seçimi yapmaktır.
Çocuğunuza ilk kez paten alacaksanız dikkat etmeniz gereken noktalardan söz edelim.
Numara Seçimi
Paten alırken “bir numara büyük mü olmalı?” sorusunu kesinlikle düşünmemelisiniz, çünkü bu çocuğunuzun güvenliğine tehlikeye atar.
- Güvenli bir sürüş için çocuğunuzun ayak numarasına göre seçim yapmanız gerekir. Ancak çocukların çabuk büyümesi nedeniyle sık sık paten yenilemek istemiyorsanız birden fazla numarayı içerisinde barındıran Oxelo Play 3 Patenleri tercih edebilirsiniz.
- Oxelo Play 3 Paten üç ayak numarasına da uygun hale gelebiliyor.
- Örneğin 26-28 olarak seçeceğiniz numarada pateni, 26-27-28 numara olarak kullanabilirsiniz. Böylelikle sık sık paten yenilemenize gerek kalmayacaktır.
Ayak büyüdükçe paten de büyüyecek 🙂
Teknik Özellikler Açısından Doğru Paten
Patenler teknik özellikleri açısından çeşitlere ayrılır. Patenin yapısına göre sürüş zorluğu da değişebilir. Çocuklar için başlangıç seviyesi patenlerde olması gereken teknik özelliklerden söz edelim.
* Paten parçalarını daha yakından tanımak için Paten Parçaları Nelerdir? yazımızı okuyabilirsiniz.
- Bot kısmı ayağı kavramalı, ayak paten içerisinde hareket etmemeli.
- İç bot, sağlık ve hijyen açısından temizlenebilir olmalı. Play 3 patenlerde iç bot çıkarılabilir ve yıkanabilir özelliktedir.
- Tekerlelerin çapı, rahat ve ortalama hızdaki bir sürüş için ortalama 63-65 mm olmalı.
- Fren, sadece sağ ya da sol tekte olmalı. Güvenli yavaşlama ve durma için iki ayakta da fren olması, Dünya Paten Standartları gereği güvenli değildir. Play 3 Patenleri bu standartlara göre üretilmiştir.
Güvenlik Ekipmanları
Sürüş rahatlığı ve güvenlik açısından korumalık & kask olmadan asla çocuklarınıza paten sürdürmemelisiniz. Doğru güvenlik ekipmanları için ise dikkat edilmesi gereken hususlar var.
- Darbelere karşı dayanıklı olmalı.
- İç kısmı, sürüş esnasında rahatsız etmemeli.
- Kafaya tam oturmalı, gevşek kalmamalı. Tıpkı numara seçiminde olduğu gibi kafa ölçüsüne göre ayarlanabilir kask tercih edebilirsiniz.
- Klips, kavrama açısından tam çene altında kalacak şekilde takılmalı.
Korumalıklar
- Diz, dirsek ve bilek gibi eklem yerlerine mutlaka korumalık takmalısınız.
- Korumalıklar sürüş esnasında rahatsızlık vermeyecek esneklikte olmalı ve kullanırken çok sıkılmamalı.
Paten çantası şart olmasa da tavsiye ederim. Çünkü paten ve ekipmanlar kullanılmadığında ya da taşıma sırasında oldukça konfor sağlar.
Sonuç olarak çocuklar için paten alırken, doğru paten ve ekipman seçimi hayati önem taşıdığından göz ardı edilmemesi gereken noktalardır. Doğru ve güvenilir seçimler yaptıktan sonra çocuklarınıza bu sporu hediye edebilirsiniz. Emin olun ki çok sevecekler ve mutlu olacaklar! 🙂
Sporla Kalın !
Pınar Yağmur Saçlı
Müşteri Temsilcisi
39 ayak numarası olan bir çocuk kaç numaraya kadar paten alabilir
Merhaba sporsever,
Mesajın için teşekkürler!
İlk kez paten kullanacaksa önerimiz: https://www.decathlon.com.tr/fit100-paten-id_8494894.html
Ya da fit5 jr modellerimizde 38-41 numaralı patenleri tercih edebilir.
Sağlıkla ve sporla kal!
33 ayak numarası olan kızım için kaç numara almalıyım
Merhaba sporsever,
Mesajın için teşekkür ederiz. 33 numara ayakkabı numarası için 34-36 numara paten tercih etmlisiniz. Şayet ayakları ince ve zayıfsa 32-34 de uyabilir. Web sitemizden almayı düşünüyorsanız uymadığı takdirde dilediğiniz mağazamızdan değişim yapabilirsiniz. Mağazalarımızdan alacaksanız deneyerek doğru numarayı bulabilirsiniz.
Sağlıkla ve sporla kal